Hoe werkt dat?
Mijn manier van werken
De theorie
Mensen hebben een aangeboren behoefte om verbonden te zijn met iemand die van je houdt, die er voor je is en bij wie jij je veilig voelt. Die verbondenheid met een ander helpt je om te overleven. Mensen die een gelukkige relatie hebben waarin ze zich geborgen voelen, zijn fysiek en mentaal gezonder. Ze kunnen de problemen in hun leven beter aan.
Wanneer je verbondenheid wordt bedreigd raak je in paniek. Deze onzekerheid ligt vaak ten grondslag aan de botsingen of clashes die partners met elkaar hebben. Je maakt ruzie over de troep in huis of omdat de ander altijd met zijn aandacht ergens anders is, maar in feite draait het om de angst niet meer belangrijk te zijn voor je geliefde en dat je elkaar uiteindelijk gaat verliezen. Paren voelen zich te kwetsbaar om dat rechtstreeks tegen elkaar te zeggen en ze vervallen in verwijten of schijnbare onverschilligheid. Er ontstaan patronen, waarbij bijvoorbeeld de een de ander achtervolgt met kritiek, in een poging diegene te laten inzien dat er geen echt contact meer is. De ander krijgt daardoor het gevoel te falen en niks goed te kunnen doen en trekt zich terug, waarna de partner de pogingen om tot de ander door te dringen nog heftiger en emotioneler hervat.
De praktijk
Ik streef er naar om je te laten ervaren hoe belangrijk écht contact is en hoe belangrijk échte verbinding is. Alleen door die ervaring kun je groeien en weer één geheel vormen; als je dat aandurft ben je al weer een stap dichterbij.
Kwaliteit
Met een aantal collega’s deel ik regelmatig onze werkervaringen om goede kwaliteit te kunnen bieden. Daarnaast volg ik jaarlijks meerdere landelijke of internationale bijeenkomsten en congressen om ook van de laatste ontwikkelingen goed op de hoogte te blijven.
Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: De NVRG, EFT Nederland en de ICEEFT. Het lidmaatschap van deze verenigingen vereist dat ik mij goed op de hoogte hou van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied en dat ik mij hou aan de beroepscodes en -regels.